Home Forums Ademhalingsstelsel thuis blijven bij verkoudheid?

  • thuis blijven bij verkoudheid?

    Posted by Nicole Van der Schelde on 2020-08-01 at 13:30:13

    Ik was, voor de coronacrisis, altijd van mening dat verkoudheid meer een ongemak is dan een ziekte. Ik ging dus ook altijd gewoon werken en zag er geen kwaad in. Nu met de adviezen voor de coronacrisis zou je nu dus thuis blijven met de symptomen van een verkoudheid. Heb ik er nu wel of niet goed aan gedaan om gewoon door te werken bij een verkoudheid?

    Carola nieuwhoff replied 4 years, 1 month ago 1 Member · 3 Replies
  • 3 Replies
  • Carola nieuwhoff

    Guest
    2020-08-01 at 20:51:09

    Bij ons is verkoudheid direct afspraak  maken voor een test en niet werken.  Ik ben benieuwd hoe ze dat van het winter gaan doen als er meerdere mensen verkouden zijn, mijns inziens is daar geen rooster op te maken.

    Zelf bekend met astmatische bronchitis en had hier een week of 4 last  van.  Test gedaan en gelukkig negatief.

    De klachten van sarscov19 kunnen zoveel op een gewone griep  of verkoudheid lijken   soms heb je er helemaal geen last van een geen klachten dus daarom zou ik de gok niet meer nemen  en je laten testen.  Bij een negatieve uitslag kan je dan weer werken.

    In  september ga ik een 2 daagse cursus tot covid coach doen intern bij ons,  erg interessant

  • JufDanielle

    Guest
    2020-08-02 at 17:15:19

    Het is denk ik een afweging die ons allemaal wel bekend voorkomt. En waar de meningen sterk over veranderd zijn in 2020 😉
    Anno 2020 is het natuurlijk: Blijf thuis met elk symptoom wat kan wijzen op COVID19, oftewel bij verkoudheidsklachten blijf je thuis.. Maar volgens mij heb jij het over de tijd voordat we ooit van COVID19 hadden gehoord? Ik kan me voorstellen dat je in 2019 en de jaren daarvoor de afweging om ziek te melden anders gemaakt hebt bij verkoudheidsklachten 😉 Ik zelf ook hoor: Bij een loopneus even een spuitje Otrivin en het gaat wel weer, haha. Maar ik denk dat we onszelf er zeker meer bewust van zijn -sinds dit jaar- dat we anderen ziek kunnen maken van iets waar we zelf nauwelijks last van hebben. Dat geldt natuurlijk ook voor het griepvirus (wat je asymptomatisch -of mild- kan ‘dragen’ en dan overdragen aan (kwetsbaar) iemand die er flink ziek van wordt). Dus wie weet is dit jaar ook een ommekeer voor de gedachtegang bij zorgverleners: “ziek is ziek”. (en griepprik halen, maar die discussie even daargelaten)

  • Carola nieuwhoff

    Guest
    2020-08-02 at 19:50:11

    Klopt eerder werkte ik ook altijd met verkoudheid enz.  Nu door de corona heerst er (begrijpelijke) angst en dus andere gedachten

Log in to reply.