Home Forums Afweersysteem tetanus

  • tetanus

    Posted by stijn on 2023-12-18 at 11:54:41

    De vaccinatie moet om 10jaar gebeuren maar mag dit vroeger zijn ook en als dit vroeger gebeurt kan dit kwaad?

    bv kan een overdosis gegeven worden? of is het juist beter?

    bv 3 jaar geleden heb je een vaccins gekregen en je loopt een ernstige wonde op en op SEH weet je dit niet meer en geven ze u nog één dosis?

    stijn replied 8 months, 2 weeks ago 2 Members · 2 Replies
  • 2 Replies
  • Danielle

    Administrator
    2023-12-18 at 15:44:24

    Hoi Stijn,

    Het mag eerder, dit kan geen kwaad in het lichaam. Wel zonde om een vaccin te gebruiken dat geen meerwaarde heeft, terwijl iemand anders er wel wat aan had kunnen hebben. Afgelopen jaar was (iig in NL) een tekort aan tetanus vaccins, dus dit is wel iets om rekening mee te houden.

    Als iemand nog weet wanneer de laatste DKTP vaccinatie (of variant daarvan met tetanus erin) is geweest, en dat was binnen 10 jaar geleden dan hoef je inderdaad geen nieuwe vaccinatie. Maar wat vaak voorkomt is dat iemand op de spoedeisende hulp komt met een 1-of-andere wond en niet zo goed meer weet óf en wanneer de laatste vaccinatie was. Haha! Bij twijfel wordt de vaccinatie gegeven. Alles om te voorkomen dat je tetanus krijgt – wat een rot ziektebeeld!

    Groetjes, Danielle

    Tetenus vaccin tekort: https://www.nu.nl/binnenland/6274673/tekort-aan-tetanusprikken-artsen-doen-zuinig-aan-en-mogen-uit-buitenland-halen.html

  • stijn

    Member
    2023-12-20 at 20:35:44

    amai! Wist niet dat hier tekorten rond waren maar verschiet er niet van. De laatste tijd zijn af en toe wat medicatie tekorten door te weinig grondstof of de prijs op hoog te laten gaan.

    bedankt voor uw respons

Log in to reply.