Home Forums Spijsverteringstelsel normaalwaarden glucosespiegel

  • normaalwaarden glucosespiegel

    Posted by Jacqueline on 2024-07-09 at 13:18:51

    Hoi team jufdanielle

    In de actieve samenvatting over glucosespiegel wordt gevraagd naar de normaalwaarden. Die worden in het filmpje niet genoemd.

    Volgens de site van het diabetesfonds is een normaalwaarde nuchter geprikt <6,1 mmol/l en niet nuchter geprikt <7,8 mmol/l

    Maar wanneer heb je dan hypoglecemie/te lage bloedsuiker gehalte? En wanneer spreek je echt van hyperglycemie? Volgens het diabetesfonds heb je diabetes als de waarde nuchter geprikt > 6,9 mmol/l en niet nuchter geprikt > 11 mmol/l Maar is dat hetzelfde als hyperglycemie?

    De les over diabetes heb ik nog niet gevolgd. Staan daar misschien de antwoorden in?

    Groetjes,

    Jacqueline

    Jacqueline replied 1 month, 3 weeks ago 2 Members · 2 Replies
  • 2 Replies
  • Femke-92

    Member
    2024-07-09 at 15:12:09

    Volgens mij is alles onder een 4,0 een hypo en alles boven de 10,0 een hyper. Dit is tenminste hoe ik het heb geleerd en wat ik ook altijd hanteer in het werk.

    Natuurlijk al wel iemand wat meer in de gaten houden als deze bijvoorbeeld richting een van deze twee waarden gaat. Echter zie je ook dat niet iedereen dezelfde klachten heeft van een hypo of hyper. Dit wil natuurlijk niets zeggen over de complicaties op langere termijn. Maar zonder klachten zijn er niet altijd redenen om de glucosewaarden te controleren en heb je een hyper of hypo (in mindere mate, die geeft vaak wel meer klachten) niet altijd door.

Log in to reply.