Home Forums Spijsverteringstelsel suiker

  • Posted by Astrid Merkx on 2020-11-01 om 09:49:21

    dag mensen van de academie,

    Danielle stelt in het filmpje over suikers dat het niet uitmaakt of de suiker afkomstig is van fruit, honing of kristalsuiker. Ik denk dat de “verpakking” van een suiker van belang is voor het ontstaan van inflammatoire reacties. Als je sec naar het aantal kilocalorieën kijkt, zul je wellicht gelijk hebben. Maar de totale reactie van je lichaam op kristalsuiker of suiker in een biologische appel is wel anders denk ik. Evolutionair gezien herkent je lichaam een appel wél en kristalsuiker niet. Waarom neem jij de verpakking van de suiker niet mee in je verhaal?

    Lifestyle and nutritional imbalances associated with Western diseases: causes and consequences of chronic systemic low-grade inflammation in an evolutionary context; Journal of Nutritional Biochemistry 24 (2013) 1183–1201. Begoña Ruiz-Núñeza , Leo Pruimboomb , D.A. Janneke Dijck-Brouwera , Frits A.J. Muskieta,⁎ a Laboratory Medicine, University Medical Center Groningen (UMCG), The Netherlands bUniversity of Gerona, Faculty of Sciences, Spain and University of Graz, Unit for Life, Austria

    JufDanielle antwoordde 4 years, 1 month ago 1 Member · 2 Antwoorden
  • 2 Antwoorden
  • Carola nieuwhoff

    Guest
    2020-11-01 om 09:59:29

    klinkt interessant! Suiker van een appel wordt ook langzamer opgenomen dacht ik?

  • JufDanielle

    Guest
    2020-11-01 om 13:20:25

    Hoi Astrid! Suiker is suiker onafhankelijk van de ‘verpakking’ 😉 Het molecuul is precies gelijk, en dus de manier waarop je lichaam erop reageert ook.
    Een appel is natuurlijk wel gezonder omdat daar ook nog ándere voedingsstoffen in zitten, maar dat valt dan niet onder het suiker-verhaal.

     

Log in to reply.